8 Zář
2017

Nastal ten správný čas pro zahradní bazén

Category:Nákupy

Velká zahrada u rodinného domu je využívána jen pro občasné posezení s přáteli a pro letní grilování. Nejvíce by si však pobyt na zahradě zasloužily naše děti. Dopřejte jim potěšení z vodních hrátek a pořiďte jim zahradní bazén. Určitě i vy jste mnohokrát zaslechli prosbu, jak by se dětem líbilo, kdyby se mohly vykoupat a nemusely by čekat, až je odvezete na koupaliště, nebo k jejich kamarádům, kteří už dávno na zahradě bazén mají.

potápění

Pořízení vlastního bazénu není složité
Aby se děti zabavily a mohly si dostatečně užít pobyt v plavkách na zahradě, je třeba mít vlastní bazén. Nemusí být nijak veliký, ani se nemusí jednat o zapuštěnou variantu, vhodnou i pro plavání. Pro začátek postačí zakoupení menšího a ekonomicky nenáročného. Jak děti povyrostou, zjistíte, zda je vhodné pořízení většího a nákladného bazénu.

Jak se na bazén připravit
Vyberte na vaší zahradě vhodné místo, které není stíněno okolními stromy. Místo ve stínu není vhodné nejen z důvodu menšího ohřívání vodní hladiny slunečním zářením, ale také proto, že z okolních stromů budou do nádrže neustále padat drobné větvičky a listí. Vybrané místo je třeba pro bazén upravit. Terén co nejvíce vyrovnejte a odstraňte vše, co by mohlo poškodit dno bazénu. Zejména se zaměřte na kamení. Na takto upravený terén je třeba nasypat silnější vrstvu písku. Ta bude chránit dno bazénu a oceníte ji i při našlapování na dno bazénu. Na vrstvu písku přijde plachta pod bazén a následně samotný bazén. Plachta pod bazén jej bude chránit před nejrůznějšími plísněmi a bakteriemi, které by se mohly dostat do styku s nádrží. A teď vás čeká milá povinnost, první napouštění bazénu.

bazén plavecký

Na co nezapomenout
Je třeba myslet i na to, že o kvalitu vody je třeba náležitě a pravidelně pečovat. Vyberte si své pomocníky v kategoriích bazénového příslušenství a bazénové chemie.