2 Zář
2021

Problémy s odpady v domácnosti

Category:Www

Problémy s odpady v domácnosti

Asi každému z nás se už někdy stalo, že odpad v kuchyni či v koupelně neodtékal tak, jak by měl. Někdy se může odpad ucpávat postupně a my si jeho zanesení vlastně všimneme až ve chvíli, kdy voda je téměř nehybná. To nám ovšem může způsobit nemalý problém, neboť při zanesení či poškození odpadního potrubí hrozí vytopení prostorů pod koupelnou. Pokud bydlíte v panelákovém bytě, pak jistě nechcete vyplavit sousedy pod sebou. V nejhorším případě může voda téct i po chodbách, na kterých bývají umístěny elektrické skříně s rozvody elektřiny pro celý dům. Pokud by tam zatekla voda z poškozeného potrubí, pak by mohl být bez elektrického proudu i celý bytový dům. Proto nepodceňujte ucpané či neodtékající odpady, a jestliže problém nedokážete vyřešit sami svépomocí, pak se raději obraťte na odborníky. Instalatér Kanalizace-instalateri si dokáže poradit s každým problémem a dokáže vyřešit vše rychle a k plné spokojenosti.

oprava

Pokud řešíte problém se zápachem z odpadů, pak si můžete snadno zkusit pomoci sami. Jestliže nechcete svou domácnost hned zatěžovat zbytečnou chemií, pak si vystačíte i s běžně dostupnými prostředky, které jistě najdete i u sebe doma. Pro odstranění zápachu z odpadu, týká se většinou hlavně odpadů u kuchyňského dřezu, zkuste použít jedlou sodu, ocet a trochu horké vody.

odpad

Nejdříve nasypte do výlevky asi hrstku jedlé sody a zalijte několika lžícemi kuchyňského octa. Směs začne reagovat. Zápach bývá způsoben mastnotou a zbytky jídla, které se ve dřezu postupně usazují. Soda s octem dokážou tyto organické nečistoty rozpustit a tím také odstranit zápach. Po asi deseti minutách působení této směsi zalijte odpad asi 250 ml horké vody. Ta slouží k tomu, aby rozpuštěné nečistoty spláchla. Měli byste pozorovat, že nánosy mastnoty zmizely a z odpadu by již neměl čpět nepříjemný zápach.