9 Úno
2022

Veterán může mít vysokou hodnotu

Category:Podnikání

Záleží na stavu

Vůz má většinou větší hodnotu na původních značkách, ovšem ty veteránké mají také své výhody. Ovšem jejich získání není jen tak, protože je nutné mít v pořádku všechny potřebné doklady, a navíc dát pozor na technický stav. Na ten se se hodně hledí, takže s korozí a různými zásahy u testace neuspějete. Zároveň je nutné počítat s tím, že jestli si chceme udržet veterána v hezkém stavu, tak to chce péči. Jestliže nějakého máme a není na tom nic moc, tak počítejte, že renovace stojí dost peněz.

automobilový veterán

K udržení hezkého stavu to chce také jistou péči, protože je řada venkovních vlivů, které působí negativně na určité části či díly vozu. Základem je mít pro veterána suchou garáž. Ta chrání lak, gumové díly a tak dále. Většina lidí přes zimu ani veterána nevytahuje, protože sůl pro něj není rozhodně to pravé ořechové. Na delší stání však pozor, a proto po zimě je zapotřebí vůz zase zprovoznit a projet. Rozhodně to může být skvělý koníček.

Prodej

K prodeji vozu může mít člověk různé důvody, což platí i u toho historického. Nás však bude zajímat, jak provést samotný prodej, aby pro nás byl výhodný a neměli je s ním nějaké problémy. Velmi důležité je pohlídat si přepis, protože je to povinnost prodávajícího. Když ji nedodržíme, tak nám hrozí pokuta až 50 000 Kč, což už je rozhodně dost peněz. Ještě větší problém je, když se domluvíme s kupujícím, ale ten přepis neprovede, takže nám můžou chodit pokuty a podobně.

světlo Jaguar

Pokud chcete mít prodej rychle za sebou a vyhnout se takovým problémům, tak je možnost využít výkupu veteránů Auta-vykup, kdy si můžete být jisti, že vše bude podle zákona. Nejprve můžeme poslat firmě fotky a informace o voze, protože nám udělají předběžnou cenovou nabídku. Na nás je, abychom ji zvážili a v klidu se rozhodli. Někteří veteráni mají opravdu vysokou cenu, takže si jeho prodejem můžeme přijít na velké peníze.